diumenge, 18 de maig del 2014

10km Tossa de Mar



Després de provar les vambes Hoka One One, el diumenge vam anar a Tossa de Mar, on s'hi cel·lebraven els 10km i Mitja Marató del poble.

Vaig optar per la de 10km ja que era una setmana carregada d'entrenaments i aquesta cursa no era cap objectiu, tant sols disfrutar-la i passar el dia a Tossa.

A l'arribar vam aparcar aprop del pavelló, a uns 800m de la sortida que es feia al passeig, no vam buscar lloc més aprop perquè després aprofitaria el servei de dutxes facilitat per l'organització per dutxar-me i anar a dinar posteriorment.

Recollida de dorsal, samarreta (bastant xula de color groc i textes en negre i verd) i  bossa d'obsequis (un gel Nutrisport i publicitat vària).



La cursa va començar a les 10, una hora una mica tard ja per l'època que erem, així que va tocar fer ús de les ulleres de sol.

El circuit consistia en un parell de voltes pel poble, voltes que no eren iguals, tant sols es solapaven uns parell de kms.

Sortida puntual del passeig i sense cap objectiu avui, rodant a ritmes una mica inferiors als 5min/km.

Cap al km2 ja enfilem la carretera de Girona on mica en mica el desnivell es va fent sinuós i petites pujades es combinen amb baixades, al km3,5 mitja volta de 180º i tornem cap al poble, veient així que encara hi ha gent que li falta el tram de pujada i tornada.

Cap al km5,5 tornem a entrar al poble, passem l'avituallament, nombrós i amb molts voluntaris repartint aigua, mai havia vist tants voluntaris a l'avituallament, felicitats!
Tot i que no n'agafo, ultimament per fer 10km planers no tinc la necessitat de beure.

Seguim baixant de nou cap a mar i recorrem en ziga zaga els carrers estrets del barri vell, una part molt i molt bonica. Tornem a passar així pel punt de sortida però ara seguim paral·lels al mar direcció nord, comença una pujada més pronunciada i agafem altura, el mar ens segueix quedant a ma dreta.

Ja sabia que al km7 hi havia una pujada d'1km bastant pronunciada per anar a trobar amb la Crta de Sant Feliu, així que baixada de ritme i amb molts corredors iniciem la pujada, no em canso excessivament així que vaig atrapant corredors, però sembla que no s'acaba mai aquesta pujada, al final, a dalt de tot es separen les dues curses, la mitja va a la dreta direcció St Feliu i la de 10 a l'esquerra on iniciem per la carretera un descens bastant pronunciat. Aquí ens ajuntem un grup de 4 runners, a mesura que la baixada avança apreto i els deixo enrera, a la tornada en pla, ja al km9 m'avança un corredor el qual m'hi enganxo per no pedre ritme.

S'acosta al final i tornem a passar pels mateixos carrers estrets del barri vell d'abans... a dos girs abans de meta la Maria em crida i la saludo, finalment, entro amb un tems de 48'59", dos minuts més que el Parra però totalment satisfet, hem vingut a rodar avui i a més amb les pujades d'aquest poble no és possible fer bon temps.

A nivell comparatiu, el guanyador dels 10km del Parra va fer aproximadament 31', aquí, el guanyador n'ha fet 35.

M'acosto a la zona de l'avituallament final, on ens donen una aigua i una buti amb pa amb tomata.



Arriba la Maria i xino xano tornem cap al cotxe, tot i que hi havia un tren turísitic gratuit per corredors i acompanyants que t'apropava al pavelló, no l'hem agafat, així faig aproximadament 1km per acabar de relaxar les cames.

Tant els vestuaris com les dutxes del pavelló impecables, perfectes, una dutxa i tornada cap al poble on teniem taula reservada a La Roca de Tossa, abans però, una volta per la zona d'arribada on encara arribaven corredors de la mitja, i una canya amb unes olivetes.

Finalment anem a dinar un bon arròs negre, bé de preu i bastant bo.



Passades les 16h tornem cap a Girona, ha estat un dia perfecte, una mica d'exercici. un bon dinar amb bona companyia en un dia formidable de temps, sol però no molta calor.


Aquest és el recorregut, l'elevació i el ritme... fixeu-vos en el km7...



Una cursa maca però alhora dura si es pensen que són 10 planers, ja ni parlar de la mitja que crec que tenia aproximadament uns 500+, torno a repetir molts i MOLTS voluntaris molt joves ajudant a la tasca, gràcies nois!! Heu estat collonuts.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada